Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rómeó és Júlia "másnapos" erkély jelenete/Alkohólia

2013.10.26

 Rómeó és Júlia

Másnapos erkély jelenete

Szín: 
Erkély Júliáék házában. Sűrű kert, nagy fák, kis bokrok, pókok, hangyák nagy számban. Júliáéban fogsor. Tücsökszó hallik. Júlia is hall.
Nagyot. 
Ezért Rómeó nem is bújkál a kertben, hanem nyíltan és ittasan közelít.
Júlia sápadtan és másnaposan megjelenik az erkélyen.

Júlia:
De szép holdas ma az éj !
Hányingerem nem csekély...
Pálinkára nagyfröccsök,
Ettől mindig kidöglök.

úgy inni, mint egy tróger
Egy nőnél ez nem jó jel,
Pedig én ma vedeltem,
Asztal alatt hevertem.
( csóválja a fejét )

Emlékszem egy alakra ,
Letepert a pamlagra.
Engem persze nem zavart,
Az nyúlt hozzám ki akart.

De úgy emlékszem ... A szemét !!!
Nem használta óvszerét !
Ha terhes leszek az dráma:
Nem járhatok kocsmába.

Rómeó előlép a bokorból. Lovát orránál fogva vezeti. Csont józan.

Rómeó:
Köszöntelek, Júlia!
Szép vagy, mint egy múmia.
Haragszom, mert ma este
Beleittál serembe.

Júlia:
üdvözöllek, szép lovag,
Látom De luxe a lovad.
Hasonlítasz rá te is:
Szépségedre vall ez is.

Rómeó:
Onnan jöttem, hol a bor
Támogatott alkohol.
Apám meghalt egy éve:
Kiakadt a gégéje.

Bocsáss meg, hogy zavarok:
Feleséget akarok.
Vonzó tested kell nekem:
Sápadt kislány, légy nejem !

Júlia:
Merészséged imponál,
De péniszed nagy, ha áll ?
Mert ha slagnak csak fele:
Múzeumba menj vele !

Rómeó:
Büszke vagyok rá nagyon:
Kis hazámban etalon.
Pontos mását rég gyártják:
Mélyfúrásra használják.

Júlia:
Ez a méret oly remek...
Most azonnal lemegyek !
és tudod mit ? Emlékül:
Megfogom, hogy elkékül.

( Júlia lemegy. Megfogja. Elkékül. )

--- Függöny ---

 

 Alkohólia


Ha a világ összes alkoholistáját összegyűjtenénk egy lakatlan szigeten, hogy alapítsanak államot, akkor hogyan élnének ott az emberek? Erre ad magyarázatot a most következő fenomenális írás. 
 
Alkohólia területe több ezer hektó. Északon szőlőhegyek, délen üveghegyek határolják, tőkés ország. Fővárosa: Sörburg. Pénze: rumpia. Ez a váltópénz. Az országot egy kabinet irányítja, a kabinet brandy és egy aperitif bizottság. Minden héten van kormánypuncs, minden nap elnökválasztás, ilyenkor tartja az elnök a csapszékfoglalóját. Szeszpedíciónkat vendégül látta Alkohólia főpohárnoka, Kövi Dinka eszenciás úr. Gazdag programot állított össze. Első nap látogatás a zugivó ligába. Második nap látogatás a borovicskai üvegmosóba. Harmadik nap látogatás a sligovicai gyomormosóba. Alkohólia színházi élete: nedves nézőink, a borpince színházból jelentkezem. Alkohólia közönsége nagyon igényes, ma este is például Schillert adnak. A nézőtéren enyhe pironoár, a páholyokban erős medoknoár illat terjed. Ott ülnek a slampos hölgyek, előttük kétnyelű látcsövük, mellettük kékfrankos uruk és mögöttük a szürke barát. Alkohólia labdarúgása: kellemesen másnapos az időnk! Alkohol mámorban úszik a stadion. A játékvezető -a borbíró- szájához emeli futykosát, és százezer ember felhörpinti italát. A két csapat alig áll egymás lábán. A közönség bíztatja kedvenceit: -Rúgj be! Rúgj be! És ők berúgnak minden helyzetben. Alkohólia  rádióműsora: 5 deciliteren foghatnánk. Hallgassuk meg szignáljukat: -Sört ide, bort ide! Sört ide, bort ide! -Kedves hallgatóink. A most következő három csuklás a pintes időt jelzi. -Huhh-hukk-hukk! A pintes idő: 5 korty múlt néhány decivel. -Műsörismertetés:  5/40 kortykor: Pálinkás jó reggelt! 5 kortykor: Helyszíni közvetítés a borcsömöri sörkorcsolyaversenyről. 8 kortykor: Ivaldafényben: Ivó Robik énekel, Vermuth Zakariás zenekara iszik. -Nedves hallgatóim. A pintes idő 12 korty: KI NYEL MA? Pia és muslinca minden másodpercben. Kapcsoljuk a Hotel Palackot, innen már csak egy hosszú lépés. Aki kérdez: a riporter. Aki válaszol: -Kis István vagyok, de otthon csak Kisüstinek hívnak. -Kedjük a játékot! Első kérdésünk: Alkohóliában melyik a legnépszerűbb opera? -Tisztán és Iszolda! -Gratulálok! Kérek a versenyzőnek 5 litert a szagos Othellóból. Második kérdésünk: melyik a legbizonytalanabb operahős? -Imbolygó Hollandi. -És melyik a legnépszerűtlenebb zeneszerző? -Rosszinni.
Ennyit Alkohólia életéről. Ha ez az ország létezne, az idegenforgalmi vállalatok borbuszjáratokat indítanának oda és ez volna a jövőben a Borbus ungaricus!
   

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.